Književno veče Aleksandre Ljubisavljević


U bibilioteci Tehničke škole održano je književno veče Aleksandre Ljubisavljević, prof. srpskog jezika i književnosti, ali i vrsne književnice iz Smedereva. 

Ona je objavila sledeća dela: 1. “Carstvo vilinskog srca“ 2. “Pesma je stvorila svet“- zbirku poezije, iz koje je stihove čitala Đorđević Anđela, učenica 3.1 Tehničke škole. 3. zbirku proznih tekstova “Čovek koji nije voleo kravate“, odakle su čitani delovi, a čitali su ih učenici Tehničke škole: Vučković Katarina, 3.2; Vukašinović Luka, 3.1; mirić marija, 4.3 i Milovanović Veljko, 3.1.
Moderator bila je Đurđević Milica, 4.2; tehnička podrška – Jocić Bogdan, 3.1 i organizator večeri i programa – prof. Ivanović Lidija.

Književnoj večeri je prisustvovalo više od 200 učenika,što Tehničke škole, što učenika drugi škola, kao i kolega i prijatelj autorke Aleksandre Ljubisavljević. 

Autorka je strpljivo  odgovarala na pitanja sa namerom da što preciznije i detaljnije približi prisutnima svoje stvaralaštvo, ali i da podstakne mlade da neprestano pišu.

 Na kraju je Aleksandra Ljubisavljević potpisivala knjige prisutnima. Književno veče je završeno sa željom i obećanjem da će autorka ponovo doći.

Tekst: Lidija Ivanović

Fotografije: Lidija Ivanović