Kakva ste osoba?

Osim što želiš da saznaš nešto više o tvojoj simpatiji, možeš usput i pročitati o svom Zodijaku. Možda nešto nisi znao/znala o sebi?


Karakteristike:

Ovan

•Osobe rođene u ovom znaku konstantno žele dinamiku,brzinu i takmičenje. Prisustvo Ovna označava početak nečeg burnog i ne postoje stvari koje mogu da zaustave ovaj znak. Ovan je vatreni znak,što znači da u njihovoj prirodi preduzimaju akcije, ponekada i pre nego što dobro razmisle o postupku. Njihov vatreni vladar odlično utiče na organizacione sposobnosti tako da možete imati poverenja ako Ovan zagarantuje da će uraditi nešto. Često su agresivni i dolaze u situaciju da iskaljuju bes na drugima pa bi bilo preporučljivo da se bave meditacijom i tehnikama za smanjenje stresa. Ovnovi često imaju promene raspoloženja, ali sve to zavisi od njihovog podznaka. Vrlo su neodlučni i brzopleti i želja im je da više stvari urade u isto vreme. Neverovatno je to što su izuzetno lenji, ali kada je neki ozbiljniji posao u pitanju daju maksimalnu količinu sebe i ne ostavljaju taj posao nikada „za sutra“. Vole da stvari rade u tajnosti.

Žena Ovan:

Žene Ovnovi su uvek uzbudljive i zanimljive. Imaju ogromnu potrebu za ljubavlju i strasti i nikada ne bi dozvolile da muškarac bude dominantan jer ga smatraju jednakim sebi. Njihov moto je „sve ili ništa“ i vrlo često umeju da budu posesivne.

Muškarac Ovan:

Muškarci Ovnovi vole avanture i isprobavanje novih stvari u životu. Takođe uživaju u izazovima i biće spremni da urade mnogo stvari kako bi ostvarili svoj cilj. Druge osobe ne bi trebalo da nerviraju ovaj znak jer muškarci ovnovi imaju kratak fitilj i može se desiti da odu i nikada se ne vrate. Vole komplimente i intelektualne razgovore pa ovim možete da im privučete i zadržite pažnju.

Bik

Bik je među najpouzdanijim znakovima zodijaka. Bikovi su veoma tvrdoglavi i često ćete sa njima doći do sukoba iako su i sami svesni da nekada nisu u pravu. Izboriće se za sebe i veoma su neustrašivi, ali pred svega toga Bikovi su vrlo nežna i kreativna bića,vole da stvaraju i uživaju da prave stvari svojim rukama. Odlični su prijatelji, uvek će ostati uz vas uprkos svim iskušenjima i problemima. Inteligencija i dobar smisao za humor čine bika predobrom osobom za druženje. Jednom kada stekne prijatelja od poverenja, taj odnos će trajati ceo život. Osobe rođene u znaku bika su izuzeno lojalne i njihova odanost je iskrena, uvek će biti spremni da pruže ruku prijateljstva. Takođe su veoma konzervativni.

Žena Bik:

Žene Bikovi su veoma taktične, uz njih ne postoje propusti i nepredviđena razočaranja.
Žene Bikovi obožavaju male znakove pažnje u vidu poklona i brige za njih. Ne treba ni da se pominje da su veoma ljubomorne i da u njihovoj blizini ne bi ni slučajno trebalo da se pominje ili komentariše druga devojka.

Muškarac Bik:

Muškarci Bikovi sve rade po planu i retka je situacija da odustanu od nečega što su isplanirali. Ljubav im nije na prvom mestu tako da se zbog toga retko zaljubljuju. Iako će biti veoma teško da osvojite muškarca Bika nećete se pokajati ako se vaš trud isplati jer su neverovatni džentlmeni. Imaju veoma temperametnu narav iako često izgledaju nezainteresovano.

Blizanci


Blizanci su vrlo kritični,brzo kapiraju stvari i uvide ih mnogo pre drugih. Blizanci će uvek dati svoje iskreno mišljenje o nečemu iako se možda to vama neće svideti. Često iznose činjenice i brane svoj stav i razmišljanja uprokos svemu. Blizanci će radije poslušati razum nego srce. Imaju dve ličnosti, jedna opisuje njihovu nonšalantnost dok druga opisuje potrebu za pažnjom i nežnošću. Dešava se da se te dve ličnosti pomešaju i nastane totalni haos. Blizanci su radoznali, snalažljivi i imaju širok spektar ineteresovanja. Verbalno su veoma jaki i to je jedno od njihovih najjačih oružja.

Žena Blizanac:


Žene Blizanci imaju veoma jak karakter i držaće de onoga što su sebi zacrtale uprokos svim dešavanjima. Uvek imaju osmišljen plan, kako za ljubav tako i za školu/posao. Nikada neće dozvoliti da suprotan pol vidi slabost u njima već će odlglumiti hladnokrvnost ako je to potrebno i nikada neće dozvoliti sebi da budu nečije igračke. Saznaće sve što ih zanima do najsitnijeg detalja.

Muškarac Blizanac:


Muškarci Blizanci su rođeni da budu veliki šmekeri i zavodnici. Oni jako dobro umeju da vladaju tim svojim talentima koji su im dati po rođenju. Njihove zavodničke sposobnosti su ogromne i one mogu biti predani kako u emotivnom odnosno ljubavnom životu, tako i u poslu\školi. Talentovani su za umetnost i sebe smatraju veoma posebnim.

Rak

Rakovi su definitivno najemotivniji znak u zodijaku i često zbog svoje emotivnosti i preteranog razmišljanja o stvarima koje su se desile dovode sebe u nezgodan položaj. Pomoći će drugima iako mogu da naškode sebi. Izuzetno su istrajni kada je lojalnost u pitanju i nikada nećete doći u situaciju da budete obmanuti od strane Raka. Važno je ne prekidati ih, jer postoji mogućnost da se u svoj oklop uvuku zauvek. Rakovi mogu biti jako uporani skoro koliko i osetljlivi. Kada neki posao treba da bude urađen, zavrnu rukave i vrlo uspešno ga završe.  Rak će se osećati najprijatnije kod kuće u blizini porodice, poznatih stvari i dragih prijatelja.

Žena Rak:


Žene u ovom znaku imaju racionalan pogled na svet i brzo shvataju stvari. Umerene su i prizemne. Ne spadaju u grupu žena koje veličaju sebe radi uzdizanja u tuđim očima i hranjenja sopstvenog ega. Umeju da opstanu i vezi i da ta veza bude dugoročna. Treba im partner koji će biti nežan, pažljiv i koji će biti spreman da ispuni svaku njihovu želju. Ljubomora je dosta izražena kod žena u ovom znaku.

Muškarac Rak:


Muškarci koji su rođeni u ovom znaku su veoma stidljivi i često zatvoreni, teško veruju drugim ljudima i ne žele da iskazuju svoja osećanja. Često se muškarci u ovom znaku vode emocijama i intuicijom. Ponašaju se previše zaštitnički jer nisu spremni da neko njima blizak bude povređen. Možda će vam na trenutak delovati da ih nije briga za neke stvari, ali u sebi gore i ključaju. Kada im je neko baš blizak, dolazi do tih trenutaka i da zaplaču. Rakovi su vrlo komplikovane osobe po pitanju emocija.

Lav


Osobe u ovom znaku poseduju vatreni duh i snažan karakter. Veoma često su dinamične, vode zanimljive živote, koji su veoma retko dosadni. Osećaju se moćno kada je novac oko njih i to im daje podstrek da se maksimalno potrude i budu što bolji u svojoj profesiji. Emotivni partner Lavova može da bude pomenuti „glas savesti“, ali nikako ne sme da kritikuje njihov lik i dela kona čine, jer će onda rizikovati da probude „gnev Lava“ koji je težak na praštanju. Ne tripi kritike, niti autoritete. Unutar emotivne veze sa Lavom imaćete maksimalnu sigurnost.

Žena Lav:

Žena Lav je osoba koja zaista ume da na jedan jako lep način dođe do uspeha i uvek drži konce u svojim rukama. Njoj partner nije potreban ni kao oslonac, ni kao pomoć, ni kao podrška, već joj partner treba da bude veliki izvor inspiracije uz koji će uvek uživati i koji će joj doneti emotivnu stabilnost. Snažna je,hrabra i neustrašiva. Od nje se nikada neće očekivati da pobegne kada nastane problem.

Muškarac Lav:

Veoma su fleksibilni i prilagodljivi. Najveća nevolja i osuda za muškog Lava može biti rad u kolektivu koji im ne prija. Kada su okruženi ljudima koji su im simpatični oni definitivno prosperiraju i uživaju pri radu. Ženski pol im brzo dosadi pa često prelaze sa jedne na drugu partnerku, ne vole da se vezuju. Uživaju u ženskoj pažnji jer se tada osećaju dominantno.


Devica

Sa konstantnim obraćanjem pažnje na detalje, Devica je znak u zodijaku koji je najviše posvećen služenju. Njihov dubok smisao za humanost čini ih najbrižnijim znakom zodijaka, a metodičan pristup životu obezbeđuje da ništa ne bude prepušteno slučaju. Device su često nežne ali i oprezne, prvo dobro analiziraju situaciju pa tek onda načine korak. Imaju odlično razvijen osećaj za govor i pisanje, kao i za sve ostale oblike komunikacije. Kada mnogo brinu i suviše kritikuju ljude oko sebe stvaraju probleme. Ovaj znak je možda i nepravedno poznat po sitničavosti pa je važno da gaji toleranciju i nauči da traži pomoć kada je neophodno.Devicu kao prijatelja je izuzetno korisno imati. Odlični su u davanju saveta i zaista znaju da reše problem.

Žena Devica:

Žene rođene u znaku Device su veoma nežne i osetljive, ali i jako šarmantne. One su veoma domišljate i nikada ne ostaju bez inspiracije. Njihova mana je što i pored velikih razočaranja koja im se mogu dogoditi, one i dalje veruju u sve ono dobro u ljudima i tu rizikuju da opet budu izigrane i razočarane. One teško uče iskustveno, baš iz tog razloga što veruju u ideale i to je nešto što im niko ne može oduzeti.

Muškarac Devica:

Muškaraci Device su perfekcioniste koje žude da sve poprave i dovedeu na svoje mesto, a u ljubavi su nestalni sve dok ne pronađu savršenost kojoj teže. Zbog karakterne sitničavosti nisu baš omiljeni u društvu. Često ima potrebu da tuđe odluke drsko komentariše.

Vaga

Kada dođe do toga da sve treba držati pod kontrolom, Vaga preuzima glavnu ulogu.
Miroljubiv i pravičan, ovaj znak mrzi da bude sam. Partnerstvo je veoma važno za Vagu. Nisu skloni suočavanju bez razloga i više vole da sačuvaju mir gde god je to moguće.
Najveći problem za Vage je kada su prinuđene da biraju stranu. Ponekad provedu previše vremena u argumentaciji svake strane pa zaborave da uopšte imaju svoje mišljenje. Često iznerviraju same sebe zbog svoje neodlučnosti.  Ovaj fleksibilan znak voli da provodi vreme sa prijateljima i porodicom i neće oklevati kada treba da organizuje druženje. Ljudi su prirodno priklonjeni društvenoj i ljubaznoj vagi. Znaju da naprave harmonično okruženje u kome zaista uživaju.

Žena Vaga:

Žena Vaga je poznata po svojoj ljupkosti, specifičnosti i šarmu, kao i po odbojnosti prema svemu sto je neatraktivno ili zastarelo. Ulaže stil u svoje ponašanje i odevanje i svemu što je okružuje, voli da doda izvesnu meru elegancije. Često bude obožavana od strane suprotnog pola. Njen partner mora biti visoko talentovan za komplimente i izjave ljubavi i obožavanja, da bi je usrećio. Ona često sama sebe ukorava zbog toga što misli da nema dovoljno sposobnosti da zadovolji druge.

Muškarac Vaga:

Muškarci rođeni u ovom znaku su veoma naklonjeni ženskom polu. Romantični su i brižni, iste stvari i oni očekuju za uzvrat. Poželjni su za ulogu prijatelja jer su veoma pažljivi, harizmatični, duhoviti. Porodica im je veoma bitna stavka i tu su maksimalno posvećeni. Dobre su osobe čistog srca. Ne podnose nepoštovanje i napadnost.

Škorpija

Iako su osećanja veoma važna za Škorpiju one ih iskazuju drugačije nego drugi vodeni znaci, češće skrivene u grudima. U svakom slučaju možete biti sigurni da će Škorpija čuvati vaše tajne, kakve god one bile. Izazvane škorpije stvaraju probleme. Kako mrze vrdanja i neiskrenost u stanju su da budu veoma ljubomorne i nepoverljive, pa je od velike važnosti da nauče kako da lakše prihvate različita ljudska ponašanja. Hrabri su i zbog toga imaju puno prijatelja. Ukoliko se potrude da ne budu tako tajnoviti i podele osećanja i želje sa drugima, učvrstiće svoja prijateljstva

Žena Škorpija:

Sa njima znate na čemu ste, ili mislite da znate. Kada su najslađe i najljupkije, ne otrkivaju svoje misli, a u napadima besa, ako bacaju stvari, a često to rade iako drže do samokontrole, niste sigurni da su pokazale sve što osećaju. Moć, prvenstveno nad sobom, a zatim i nad drugima, njihov je moto.

Muškarac Škorpija:

Muškarac Škorpija je duboko emotivan, bolno iskren, odan, ali i ljubomoran, posesivan i osvetoljubiv. Kod njega nema zlatne sredine, sve je crno ili belo. Kada se muškarac Škorpija zaljubi on se zaista veže i često se i previše približi partneru. Kako on to shvata, veza s nekim je ili veza sa „onom pravom osobom“ ili nije, i on nikada neće pristati na manje od onoga za šta zna da je za njega taman. Njegove emocije su duboke, jednom kada nastanu, veoma se teško menjaju .

Strelac

Pripadnici znaka Strelca su brutalno iskreni i puni života. Zbog njihovog širokog osmeha i živosti, mnogi su spremni da im oproste gomilu nepromišljenih stvari i gluposti koje su u stanju da izgovore bez imalo takta. S obzirom na to da nisu maliciozni i da govore samo ono što zaista misle, često zažale zbog svojih reči. Iako veruju da su rođene diplomate i da nisu u stanju nikoga da povrede, svojim ponašanjem stalno opovrgavaju sami sebe. Prijateljstvo Strelca je otvoreno i iskreno i mnogi mu zameraju da nije dovoljno taktičan, ali je njegovo srce neiskvareno. Kod njega je prekratak put od onoga što misli do onoga što kaže. Uvek je u potrazi za uzbuđenjima.

Žena Strelac:

Žene u znaku Strelca su veoma tvrdoglave, vole da se svađaju bez razloga ali kasnije zažale zbog toga. Imaju čisto srce mada kada je osveta u pitanju tada su nemilosrdne. Biće dobre prema vama ukoliko ste vi dobri prema njima. Ukoliko nešto nije po njihovom trebalo bi da se sklonite jer će nastati haos.

Muškarac Strelac:

Njihova ambicija je velika, oni vredno rade. Možda čak i najbolje od svih znakova zodijaka imaju prikazane sposobnosti transformacije u poslu, pa će oni uvek uspeti da pronađu neki način da sve bude u najboljem redu. U ljubavi znaju čemu teže i retko kada odstupaju od svog puta, onog zacrtanog kojim idu. Oni svakako teže ka stabilnosti, ali nikada nisu sami, pa čak i u trenutku kada nemaju sasvim ozbiljnu vezu, oni će se truditi da postignu ravnotežu koristieći flert.

Jarac


Za osobe u znaku Jarca su najveće životne vrednosti tradicija, porodica i sve što život čini disciplinovanim. Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan vođa. Saturn je vladajuća planeta Jarca, poznata po zabranama i ograničenjima, ali pomaže da se ideje sprovedu u delo. Uticaj Saturna čini Jarčeve praktičnim, često štede novac za budućnost i spremni su na velika odricanja i mukotrpan rad da bi ostvarili svoje planove. Veoma su ambiciozni i tvrdoglavi. Nisu previše emotivni, a u slučaju da se to desi potrudiće se da sakriju svoje emocije. Ne vole da drugi ljudi primete njihovu slabost u određenim trenucima.

Žena Jarac:


Žena rođena u ovom znaku je odlučna u rešavanju problema, kako ličnih tako i poslovnih. Veoma je jednostavna i praktična, ume da štedi vreme i novac, osećajna je i duhovita. Zbog velike taktičnosti, drugi je rado slušaju. Ukoliko se nađe u situaciji da iznosi sopstveno mišljenje, trudi se da bude korektna i što realnija. Ne ceni nepromišljenost niti hrabrost koja ima velike posledice, već radije taktičnost, snalažljivost i odmerenost.

Muškarac Jarac:


Muškarac rođen u ovom znaku je sposoban i praktičan, ambiciozan i temeljit. Veoma je pouzdan i poverljiv, ume da razmišlja i organizuje da drugi rade za njega. Nema prepreke koja ga može zaustaviti na putu ostvarenja nekakvog cilja. Ponekad to može da bude sporo, ali će do cilja sigurno stići. Za njega važi izreka „spor ali dostižan“. Predstavnik ovog znaka sklon je da sve planira, radi po utvrđenom planu, ne voli da izmišlja. Ne voli da sklapa prijateljs

Vodolija

Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. Imaju previše visoko mišljenje i to im pomaže u mnogim životnim situacijama. Sigurni su u sebe i ponekad im je svađanje baš zanimljivo. Vole da pomažu drugim ljudima, a kada urade nešto što ne bi trebalo previše često razmišljaju o tome i preuveličavaju situaciju u svojoj glavi. Vodolije su veoma pozitivne osobe i svako bi ih poželeo za prijatelja. Vredni su i trude se da sve završe u roku, makar to bilo i poslednjeg dana.

Žena Vodolija:

U kakvoj god da ste vezi sa njom – ljubavnoj, prijateljskoj ili poslovnoj, nijedna Vodolija u horoskopu neće vas ostaviti ravnodušnim. Žene Vodolije su nepredvidive, uzbudljive, energične i egocentrične. One sve ispituju i u svemu traže dublji smisao. Teško ih možete izigrati i nadmudriti. Kada su zaljubljene često sve te osobine padaju u vodu i ponašaju se kao devojčice. Nezavisne su i retko kada će prihvatiti tuđu pomoć. Ljuborne su, ali se trude da što manje pokazuju to da ne bi ispale napadne. Previše su emotivne i dugo pamte ono što im drugi kažu.

Muškarac Vodolija:

Muškarac Vodolija u ljubavi je veoma emotivan, odan i veran. Ovi muškarci su skloni dugim vezama. Žele i teže miru i stabilnosti u ljubavi, zbog čega se jako teško odlučuju na raskid. Pomirljivi su, a možda ponekada i sažaljive prirode.  Voli da je prvi u svemu, voli da rukovodi, da ga poštuju, ceni prava prijateljstva, ali ih obično sam prekida ako nije siguran da su mu prijatelji lojalni. Odličan polemičar, ima oštar jezik, sarkastičan, malo ko ume da ga nadmaši u tome.

Ribe


„Razumevanje“ je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.   Pored toga što nisu predodređeni za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate. Osobe u ovom znaku su često odlični umetnici i poseduju mnogo talenata. Sklone su depresiji, izgledaju tužno i napušteno. Često veruju da su, ne svojom krivicom, predodređeni za lošiji život nego što zaslužuju. Imaju utisak da je svet jedno gladno i okrutno mesto.  Kada su previše posvećene drugima, mogu da onemoguće određeni razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti, neretko je da nekom prerano ili preterano pokloni poverenje, pa se tokom života mnogo puta razočara.

Žena Riba:


Veoma je očaravajuća i fascinantna, čini da se muškarac oseća kao muškarac, zbog njihove potrebe za zaštitnikom i vođom. Ona je šarmantna, meka i ženstvena. Može dobro da proceni ljude, nju nije lako prevariti. Treba joj strpljenja i simpatija, morate da budete nežni sa njom. Ne terajte je da ide na zabave i nemojte je zadirkivati, a definitivno joj ne odgovarajte oštro. Ona ne može da podnese odbijanje. Izuzetno je romantična i potpuno se posvećuje u vezi. Veoma su odane.

Muškarac Riba:On je krajnje romantičan, osetljiv čovek koji soseća sa ženom. Muškarac u ovom znaku je idealan za ženu kojoj smeta što predstavnici jačeg pola nisu dovoljno romantični. Međutim, on ima takav ideal romantike, da će godinama biti nerealan dok ne „ispadne“ iz ljubavi. Retko kada shvati da ne postoji apsolutno savršena žena. Ovaj muškarac živi u svetu snova i treba mu žena da ga probudi i prizemlji. Njemu je potrebna partnerka koja može da dominira, ali suptilno.

-Anđela Stanišić

-Teodora Nurčeski