Miloš Stokić

U periodu kada sportisti imaju važne utakmice za oko nam je zapao jedan mlad, talentovan i uspešan sportista. Nije jedan od onih poznatih, ali se trudi da to postane. On je Miloš Stokić i trenira rukomet. Miloš je iz Lozovika i ima samo četrnaest godina.

Počeo je da trenira kad je bio jako mali. Strast za ovim sportom nasledio je od oca, takođe rukometaša.Na pitanje zašto je izabrao baš taj sport odgovorio je: ”Smatram da je rukomet pravi sport za muškarce i može i fizički i mentalno da ojača osobu. Treninzi me opuštaju i to je mesto gde iz sebe izbacim svu negativnu energiju i nakon njega osećam kao da mi je sav teret pao sa leđa.Rukomet je sport koji volim i koji me jako privlači.”.
Iako se bavi sportom, Miloš je veoma dobar učenik i treninzi ga ni malo ne sputavaju na putu ka dobrim ocenama i odličnom uspehu. Kao učenika srednje škole intresovalo nas je ima li vremena da uči, da li izostaje sa časova i kako koristi slobodno vreme?
Što se tiče škole i učenja, učim redovno i ne dozvoljavam da mi se gradivo nagomila jer je onda teško naučiti sve to a da se ne napravi zbrka u glavi. Ne volim da izostajem sa časova. Nije isto samo prepisati od druga sve te lekcije i samo naučiti ne shvatajući ništa od toga kao kada vam profesor na času lepo objasni“, istekao je Stokić i dodaje da slobodno vreme ne provodi za telefonom, računarom i društvenim mrežama kao većina njegovih vršnjaka. Nastoji maksimalno kvalitetno da iskoristi vreme provodeći ga napolju, u prirodi, šetajući, igrajući se i družeći se sa svojim drugarima. Miloš takođe dodaje i da mu deca koja po ceo dan „vise“ na svojim telefonima i ne rade ništa osim toga, imaju loše ocene i uspeh u školi i nemaju baš nikakav cilj u svom životu nisu nimalo zanimljiva i totalno su antipatična.
„Na mom spisku ciljeva za sada postoje dve stvari. Prva je da uspešno završim školovanje, a druga da postanem uspešan i poznat rukometaš.

Gde ima volje i želje ima i rešenja ili u ovoj našoj priči biće i uspeha. Želimo Milošu da ostvari svoje ciljeve i želje i da ova priča bude prva u nizu o njegovim uspesima.

Љубица Михајловић и Ивана Валигура