Predavanje „Prestani pre nego što počneš“

U Centru za kulturu u Smederevu, 11. aprila 2024. godine, učenicima Tehničke škole održano je predavanje o drogi pod nazivom ,,Prestani pre nego što počneš” od strane organizacije ,,Marita”.
Predavači iz Novog Sada, Aleksandar Janić(Jana) i Lazar Strugar su podelili svoje ni malo prijatno životno iskustvo i pokazali da kada jednom krenete tim putem, povratak nazad je jedan veoma težak i dug proces.
Njihov život se promenio preko noći upravo zbog droge. Dugovi, tuče, pretnje, ranjavanja i brojni jezivi trenuci su posledica narkotika. Svojom životnom pričom su ostavili jak uticaj na mnoge od nas. Mnoge su ganule njihove reči i navele na razmišljanje da li i kako možemo pomoći nekome u našem okruženju za koga znamo da je u takvom problemu. Priča o njihovoj teškoj prošlosti je i kod našeg veroučitelja Igora Dimitrijevića probudila potrebu da sa nama podeli neke primere iz njegovog okruženja i našeg grada. Organizacija ,,Marita” drži raširene ruke za sve ljude koji žele da stave tačku na taj porok i započnu život iz početka.
Predavanje je bilo veoma korisno i poučno za sve nas. Treba učiti na tuđim greškama i prestati sa onim lošim stvarima čak i pre nego što počnu.