Turnir „Za Katarinin napredak“

Najveća kako osnovna tako i srednja škola u Smederevu, Tehnička škola, prethodnih dana pokazala je svu svoju moć i veličinu učenika i svih zaposlenih u toj ustanovi.

Turnir „Za Katarinin napredak“ okupio je 26 ekipa nezavršnih odeljenja koji su sva sredstva prikupljenja ovom prilikom donirali na žiro račun male Katarine.
Pod budnim okom sudije profesora Vladimira Đurića dva dana su ekipe uz podršku svojih drugova iz odeljenja odmeravali veštine u futsalu (mali fudabal).

Galieruju fotografija učesnika možete pogledati na sledećem linku https://zops.rs/?page_id=3557

Iako je pobeda u ovom slučaju bila u drugom planu, odeljenje III-2 izborilo se za titulu najboljih. Oni su se u finalu sastali sa ekipom odeljenja I-15 i u maksimalno fer-plej meču priredili prisutnim navijačima pravi sportski događaj.

Humanitarni karakter ovog turnira, prijatnu, sportsku atmosferu upotpunio je i revijalni meč koji su odigrali odeljenje II-6 i ekipa sastavljena od profesora škole. Mladost ekipe II-6 koja je bila slobodna u jednom krugu junački se suprotstavila iskustvu ekipe hrabrih profesora koji su na ovaj način dali svoj dodatni doprinos ovoj veličanstvenoj akciji. Sudija meča Sanja Panić nije imala mnogo posla, a gromoglasan aplauz podrške ispunio je halu Tehničke škole kako na početku tako i na kraju meča i ohrabrio obe ekipe

Masovnost učešća, timski rad i duh, veliki cilj i prelepa atmosfera su obeležili ovaj događaj. Da smo zajedno jači, da smo tu jedni za druge, da još ima empatije i razumevanja su utisci koje se nose sa ovog turnira. Sa željom i nadom da ovakvih turnira i dešavanja bude više, samo lepšim povodom, zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos na bilo koji način.

Fotografije sa turnira koje su napravili članovi sekcije ZOPS možete pogledati u galeriji https://zops.rs/?page_id=3557 bloga.